Moje Finance - Februar 2015

11.05.2018 / Matija Tomšič
Ljubljančan potrebuje za stanovanje 23 let, Celjan pa 16Stanovanja so glede na našo analizo kupne moči po občinah ta hip najbolj dostopna Celjanom in Mariborčanom, najmanj pa Ljubljančanom in Koprčanom; zdajšnje cene so na Štajerskem realne, v prestolnici pa bi morale upasti za vsaj 15 odstotkov, kažejo naši izračuni.

Bodo cene še upadale?
Strinja se tudi Nina Hudnik iz Roni Nepremičnine: ˝Dodatnih zniževanj prodajnih cen najverjetneje ne bo na štajerskem, pomurskem in koroškem območju, saj so tam vrednosti nepremičnin že nakej let zelo nizke.˝

Ljubljana po 1700 evrov
In kako je na terenu? ˝Povprečna prodajna cena stanovanja v Ljubljani je 1700 evrov na kvadratni meter, medtem ko so stanovanja, potrebna prenove, v Ljubljani tudi cenejša, in sicer 1400 evrov za kvadratni meter,˝ kažejo prodaje v Roni nepremičnine. Nina Hudnik večjih upadanj cen ne pričakuje več. ˝Gre bolj za uravnoteženje trga nepremičnin. Opazi se denimo večje znižanje cene stanovanj na slabših lokacijah, v višjih nadstropjih večstanovanjskih stavb, brez parkirišč in podobno˝ še pojasnjuje.

#1 - Moje Finance - Februar 2015