/projekt/vila-kandrse-nadstandardni-vecnamenski-objekt-v-objemu-naraveVILA KANDRŠE Nadstandardni večnamenski objekt v objemu narave

VILA KANDRŠE Nadstandardni večnamenski objekt v objemu narave

PROJEKTI

Nadstandardni večnamenski objekt v objemu narave z garažami, bazenom, apartmaji v velikosti 1050 m2. Dodatno objektu pripadajo 3.500 m2 vrta, ograjenega z ograjo in z odraslimi cipresami.

Nadstandardni večnamenski objekt v objemu narave z garažami, bazenom, apartmaji v velikosti 1050 m2. Dodatno objektu pripadajo 3.500 m2 vrta, ograjenega z ograjo in z odraslimi cipresami.

Zgodovina

Objekt je zasnovan kot podeželska vila oz. dvorec na podlagi zgodovinskih dejstev in deloma na temeljih dvorca iz leta 1665. Na osnovi zgodovinskih skic in načrtov, ki se nahajajo tudi v Valvasorjevi Slavi Vojvodine Kranjske je bil poustvarjen objekt, ki združuje tradicionalno in modernorustikalno in urbano.

Razpored

Večnivojska L-izvedba objekta omogoča razpored in ureditev po želji stranke.

Vhod v objekt je v pritličju stavbe, kjer so tudi garaže za 4-6 vozil z dvojnimi širokimi dvižnimi vrati, ki dopuščajo uvoz tudi s povišanim kombijem, zračni prostor v delu garaže pa sega do slemena in omogoča postavitev dvigala za avto, parkirnega dvigala ali osebno dvigalo. Pred garažo je parkirišče za 4-5 vozil, pod parkiriščem pa se v celoti pod zemljo nahaja dodatna velika garaža, ki omogoča vinsko klet, parkiranje, servisni prostor ali izvajanje kakšne druge dejavnosti. Pred to garažo je večja ravna površina, ki omogoča parkiranje dodatnih 6 vozil ali uporabo za druge namene.

V pritličju objekta se nahaja tudi prostor za priročno delavnico. Pol etaže višje je prvi bivalni prostor: kuhinja, sanitarije, predprostor in velik bivalni prostor s povišanim stropom in svetlobo s treh strani.

Pol etaže nižje se nahaja velik prostor za pralnico, likalnico, shrambo, letno kuhinjo z jedilnico, ki se odpira na večjo teraso, pod katero sta dva apartmaja s kopalnicama in veliko skladiščnega prostora.

Še pol etaže nižje je velika kotlarna s servisnim prostorom za zalogovnik za toplo vodo, kurjavo in vso potrebno inštalacijsko opremo. Na istem nivoju se nahaja tudi prostoren kompleks z garderobo, tuši, sanitarijami, prostorom za rekreacijo (fitness in wellness) in bazenom. Celotna dolžina bazenskega kompleksa je ovita v dolg zimski vrt, ki se v treh velikih delih odpira proti zelenim površinam. Poleg bazena se nahaja tudi prostor za strojnico.

Velika svetla mansarda je namenjena bivalnemu delu, predvidenih je šest spalnic, pripadajoče sanitarije, velik bivalni prostor s kuhinjo ter dodatnih 60-120 m2, ki so lahko namenjeni bivanju ali skladiščenju. Višina mansarde na delu omogoča tudi izdelavo dodatne visoke mansarde.

Gradnja

Gradnja je masivna, betonski in opečnati zidaki v kombinaciji z armirano betonsko konstrukcijo. Objekt je obdan z 20 cm toplotne izolacije in s fasado. Okna so troslojna in nizkoenergetska (0,7 W/m2K), kar ustreza nizkoenergetskim hišam. Streha je opečnata, vse frčade so 180-stopinjske, saj so zastekljene iz treh strani.

Lokacija

Lokacija objekta je zgodovinsko ugodna, manj kot 2 km od geometričnega središča Slovenije GEOSS, daleč od industrije, v objemu narave, z vsem udobjem 21. stoletja. Prav tako je dvorec le dobrih 30 minut oddaljen od Ljubljane oz. 15 minut od avtoceste. Dostop iz smeri Ljubljane: Krtina-Moravče, iz smeri Maribor: Trojane-Izlake, iz Zagreba preko Vač.

Vrtec, šola in trgovina so oddaljeni 5 minut, bencinska črpalka, lekarna, pošta, knjižnica, pekarna 7 minut. Le 5 minut je oddaljeno tudi smučišče Vidrgašportno letališče je oddaljeno 20 minut, letališče Brnik 35 minut, Slovenska obala pa 1.5h, Benetke pa 2.5h.

Lokacija je odlično izhodišče za znane izletniške in pohodniške točke: Vače, Adrenalinski park GEOSS, dolina reke Save, Limbarska gora, Zasavska sveta gora, Čemšeniška planina s smučiščem Prvine, Trojane in Gradiško jezero, in še več.